Repetitie bijwonen?
We repeteren van 14.00 – 16.00 uur in Ons Huis, Harnjesweg 84, Wageningen.
Er is ruimte voor nieuwe zangers (tenor, lage en hoge alt).
Wil je een keer een repetitie bijwonen om te ervaren of het wat voor je is? Geef je dan op bij oprichter en muzikaal leider Anjo Jorritsma (T 0317 421793)

De Wageningse Bedside Singers zingen met 3-5 zangers voor mensen in (of buiten bij open raam) hospice, verzorgingshuis of thuis en soms als koor bij een speciale gelegenheid. Bv nabestaandenavond of een begrafenis. Het is fantastisch om met je hobby iets moois te kunnen betekenen als vrijwilliger.

Wat vragen we van de zanger?
Wij zijn geoefende zangers, die op eigen kracht zacht kunnen samenzingen. Iedereen kent de melodie en nog een 2e of 3e stem uit het hoofd. Zo houden we alle aandacht bij onze missie en zijn we samen een groep die een sterke muzikale basis heeft. Hiervoor is iedereen even hard nodig.
Bedside Zang gebeurt in rust en met aandacht, zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn.
Voor we aan het bed gaan zingen doen we een grondingsoefening en maken samen contact in het moment, middels klank en zang. Zodra we gereed zijn voor iemand te zingen komen we zacht binnen of zingen buiten met deur of raam open. Met onze klanken reiken we van hart tot hart. Dat betekent ook dat we steeds luisteren naar de samenklank en de stem mengen met de anderen. We zijn compassievol aanwezig en hebben affiniteit met de laatste levensfase. Uiteraard hebben we van te voren overleg met de verpleging, familie of mantelzorgers.

Wij streven naar een zanggroep van 8 tot 12 zangers (m/v) dat op elkaar is afgestemd. Om dit te kunnen doen vinden we het belangrijk dat de zangers zich veilig voelen bij elkaar en niet oordelend met elkaar omgaan. Dus het vraagt enige zelf-reflectie.

Tijdsinvestering:
Repetities zijn één keer in de twee weken op vrijdag, van 14.00-16.00 uur. Locatie: Ons Huis, Harnjesweg 84, Wageningen.
Thuisstudie: alle stemmen kun je beluisteren op dropbox. We oefenen maandelijks in groepjes van 3-5 bij elkaar thuis.
Wij zingen ergens zodra er een aanvraag is.
Soms zingen we als koor bij gelegenheden (bv nabestaanden-avond bij hospice of zingen voor dementerenden).
Diverse organisatorische taken worden verdeeld over de leden.

Bagage voor zangers van het koor:
De zangers worden geconfronteerd met gevoelens. Het is een kunst om je te laten raken zonder door emotie overmand te worden. We bieden hierbij veiligheid aan elkaar. Omgaan met gevoelens rond de dood, verdriet en rouw is levenskunst. Deze gevoelens kunnen we met elkaar delen, dit vergroot het onderlinge vertrouwen.
Het is belangrijk dat we ons veilig voelen bij elkaar.
Bedsidesingers zijn dienstbaar aan het bed en aan het koor.

Met elk aspirant lid maken we een afspraak (evt. na een openmiddag) om samen te zingen met een koorlid en de muzikaal leider. Daarna is er een kennismakingsfase. Na ca 3 maanden, bij een wederzijds JA, gaan we een commitment met elkaar aan.
De muzikaal leider beslist wanneer koorleden er aan toe zijn om aan het bed te kunnen zingen. Je krijgt tips, waar je nog aan kunt werken.

 Kosten:  €20,- / € 25,- per maand gedurende 10 maanden per jaar
Voor mensen met een smalle beurs: bijdrage in overleg